Marica.bg: Хип-хоп изпълнител работи като татуист

Откъс от статията „Втора специалност: Какво работят пловдивските актьори извън сцената“

Атанас Димитрайков, по-известен като Liter Jack, е един от най-добрите и малко останали представители на old school хип-хоп звученето. Песните му са социални, с дълбоки текстове и клипове.

Освен това е доказал се татуист. Страстта му към мастилото се появява през 1998-а, когато прави и първата си машинка. Осъзнава, че няма да стане без учене, затова изоставя идеята и се насочва към музиката, която официално започва да излиза през 2007-а. Две години по-късно се връща към татуирането.

„Човек трябва да обича и двете неща, с които се занимава. От една страна е хубаво мечтите да се превръщат в работа, от друга – не, защото вече са работа. Но е факт, че ако не беше татуирането, нямаше да имам възможност да се занимавам с музика“, споделя Liter Jack.

Една от основните причини човек да не се издържа само от музика е интернетът, който предоставя всичко наготово. Това понижава желанието за търсене, но все още има и ценители, подкрепящи родните творци. Другата причина е самият вкус на слушателите. През последните години в България телевизията и радиата котират по-комерсиална музика.

„Въпросът не опира до пари, а до мотивация. Няма нищо лошо в ситуацията, явно така трябва да бъде, но ако трябва да съм искрен, по-отговорна е работата ми върху тялото на хората, вместо върху душата им, защото в наши дни егото е толкова голямо, че никой не гледа душите“, допълва той.

Авто: marica.bg Паулина Гегова

С етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.